مخزن کود

مخزن کود

مخزن کود یا تانک کود، که به وفور در مزارع و زمین های کشاورزی به جهت کود دهی حین آبیاری گیاهان مورد استفاده قرار می گیرد. در زمان های نه چندان دور، برای کود دهی از مخازن کود فلزی و تحت فشار استفاده می شد تا اینکه کود هایی تولید شدند که به راحتی در آب حل می شوند.

پس از این واقعه، کشاورزان و مزرعه داران به استفاده از مخزن کود پلی اتیلنی و یا پلاستیکی که همراه با پمپ هستند، روی آورند. از جمله مخازنی که به این منظور می توان مورد استفاده قرار داد، بشکه پلاستیکی 220 است.

مخزن کود پلی اتیلنی

طبیعتا کودی که با این مخازن استفاده می کنند حالت مایع و محلولی دارند و نکته مثبتی که در استفاده شان وجود دارد این است که می توان میزان استفاده از آن ها و زمان افزودنشان به سیستم آبیاری قطره ای گیاهان را کنترل کرد.

به چه صورت این اتفاق می افتد؟ کود هایی که قابلیت حل شدن در آب را دارند، تحت عنوان کود کریستالی می نامند که دارای قیمت بالایی نیز هستند. این کود ها را وارد مخزن یا تانک کرده، به صورت محلول درآورده و سپس با کمک پمپ در زمان های مشخصی (که خودتان تعیین می کند) و با غلظت مشخصی (که باز هم خودتان تعیین می کنید) وارد سیستم آبیاری کرده و تزریقشان می کنید.

مخازن کود پلاستیکی
مخزن پلی اتیلنی

ظرفیت مخازن کود

این مخازن یا تانک ها را می توان با ابعاد گوناگونی در بازار یافت، به نحوی که مخازنی با ظرفیت 100 لیتر تا تانک هایی با ظرفیت 5000 لیتر موجود هستند، که متناسب با نیاز شما می توانند به کارتان بیاید. همچنین علاوه بر ظرفیت مخزن ذخیره کود خود، باید به تعداد لایه دیوار مخزن نیز توجه کنید.

چنانچه می خواهید مخزنی که تهیه می کنید از رشد و ایجاد جلبک درونش جلوگیری به عمل آید، بهتر است انواع سه لایه را تهیه کنید.

اساس عملکرد مخزن ویژه کود مایع

در کل دو مبنای عملکرد دارند: تانک کود تحت فشار، مخزن کود همراه با پمپ.

روشی که ما می گوییم برای مخازن ویژه کود مایع با استفاده از پمپ است و به این صورت است که کود محلول را در تانک ریخته سپس شاهد خروج تدریجی و به میزان مشخص کود خواهید بود.

به عبارتی در تانک، به سبب اختلاف فشاری که توسط پمپ و انژکتور ایجاد می شود، مواد شیمیایی و همچنین مواد غذایی که مورد نیاز گیاه هستند.

مخزن کود
عملکرد مخزن کود

کاربرد مخازن و نگهدارنده های کود

  • ذخیره سازی کود کلسیم

کلسیم اغلب با سایر مواد شیمیایی / مواد مغذی مخلوط می شود تا بعنوان کود مایع مورد استفاده قرار گیرد. از این مخازن می توانید جهت ذخیره سازی کود مایع کلسیم استفاده کنید. کلسیم باعث رشد گیاهان می شود و می تواند از ریشه ها، گیاهان جوانتری را به وجود آورد.

کود کلسیم احتمال پوسیدگی انتهای شکوفه گوجه فرنگی را کاهش می دهد، رشد و استحکام گوجه فرنگی را افزایش می دهد.

  • ذخیره سازی کود منیزیم

مخازن کود مایع پلی اتیلن و پلاستیکی انتخاب خوبی برای ذخیره سازی و مخلوط کود مایع منیزیم هستند. کود منیزیم میزان جذب مواد غذایی گیاه و کمک به آنها در تشکیل بذر را تنظیم می کند.
انواع گیاهان از مزایای مستقیم کود مایع منیزیم از جمله زغال اخته و آزالیا بهره می برند.

  • ذخیره سازی کود مایع نیتروژن

نیتروژن – N یک ماده مغذی اساسی برای رشد گیاه است. به عنوان مثال چمن به سطح بالایی از نیتروژن احتیاج دارد زیرا چمن مرتباً در حال رشد است.

  • مخازن کود گیاهی فسفر

فسفر به تقویت ریشه ها کمک می کند و میانگین شکوفه گیاهان را افزایش می دهد. فسفر معمولاً به عنوان کود برای بزرگتر کردن شکوفه های گل ها در فصل مخصوص به خودشان استفاده می شود.

  • ذخیره سازی کود پتاسیم

پتاسیم یکی از تهاجمان آورنده رشد است و به تقویت سیستم ایمنی گیاه کمک می کند. پتاسیم معمولاً به عنوان کود مایع در کاربردهای کشاورزی برای تقویت رشد میوه استفاده می شود.

  • مخازن گوگرد

گوگرد – S همچنین به گیاهان، رنگ سبز تری می بخشد و می تواند به تنهایی یا همراه با پتاسیم برای تقویت رشد گیاهان استفاده شود.

مزایای مخزن کود پلاستیکی

  • این مخازن دارای وزن سبکی هستند و به راحتی می توان جا به جایشان کرد.
  • بدنه شان به نحوی ساخته شده که در برابر خوردگی مقاوم است.
  • می توان این مخازن را به راحتی به سیستم های لوله کشی متصل کرد.
  • نسبت به دیگر انواع مخازن کود، با وجود مزایای فوق العاده شان دارای هزینه بسیار مقرون به صرفه ای هستند.
  • از آنجایی که این مخازن را با مواد و کود های شیمیایی پر می کنند، بایستی در برابر واکنش پذیری مقاوم باشند که مخازن پلی اتیلنی ویژه کود کاملا مقاوم هستند و با مواد شیمیایی واکنش نمی دهند.

نکات استفاده از مخزن کود

  1. به این نکته توجه کنید، بهتر است محلول کود را پیش از افزودن آن به تانک تهیه بفرمایید. به این صورت که ابتدا کود را در ظرف جداگانه ای در آب حل کنید، سپس بعد از آنکه تمامی ناخالصی های آن ته نشین شد، محلول را وارد تانک کنید و مورد استفاده قرار دهید. (این موضوع در رابطه با مخازن تحت فشار صدق می کند.)
  2. در فصولی که این مخازن کاربردی ندارند، به خصوص در فصل سرما، به جهت جلوگیری از یخ زدن آب درون مخزن، باید به طور کامل تخلیه شود.
  3. می توانید در صورتی که با تانک کود تحت فشار مشکلی دارید، مخازنی که از پمپ استفاده می کنند را جایگزینشان کنید.
مخازن بزرگ ذخیره کود
مخزن کود بزرگ

سخن آخر

مخلوط کردن کود مایع خود می تواند پیچیده باشد اما مهم است که مخزن ظرفیت مناسبی برای مخلوط کردن مواد شیمیایی درون خود داشته باشد. مخازن پلاستیکی و پلی اتیلنی، محفظه ذخیره سازی عالی برای کودهای مایع هستند.

اشتراک گذاری این مقاله

ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.